הגדה של פסח בהוצאה מפוארת בנוסח אשכנז ועדות המזרח, ובתוספת ביאורים והארות ברוח תקופתנו מאת הרב חיים דרוקמן שליט"א.
"הגדה של פסח לזמן הזה" מהווה המשך ישיר לסדרת הספרים "לזמן הזה" - האוצרת בתוכה שיעורים על המועדים, מאת הרב חיים דרוקמן שליט"א. בספר זה משובצות כפנינים, על סדר ההגדה, הדגשותיו והארותיו של הרב על ליל הסדר.
הרב, כדרכו, עומד על האמירות המיוחדת והערכים הייחודים של ליל הסדר וההגדה לימינו אלה, ימים גדולים של תחייה ותקומה, אך גם של קשיים ומאבקים. הוא ממחיש כיצד הגאולה האחרונה, כמו כל תהליך טבעי, כוללת במהלכה עליות וירידות, אך סופה בגאולה השלימה.
ראה פרק לדוגמא
הרב חיים דרוקמן זצ"ל עסק בחייו בתחומים רבים, אך בעיני רבים, ואף בעיני הרב עצמו, היה בראש ובראשונה – מחנך. כל ימיו הארוכים עסק הרב בחינוך והוראה במסגרות רבות לנוער, צעירים ומבוגרים, לבנים ובנות, לבני ישיבות והמון העם. כבר בצעירותו נחשב לדמות מובילה בשדה החינוך, דחף להקמתם של מוסדות רבים ופעל להרחבתם וביסוסם. מעבר לתפקידיו הרשמיים כראש ישיבת "אור עציון", כיו"ר "מרכז ישיבות ואולפנות בני עקיבא", כחבר ההנהלה הארצית של "בני עקיבא", כיו"ר איגוד ישיבות ההסדר ועוד תפקידים רבים, הפך הרב לאבן שואבת למאות מחנכים, ראשי מוסדות ורבנים, ואף להורים ומדריכים צעירים, שבאו להתייעץ עימו בנושאים חינוכיים שעמדו על הפרק, והשפעתו על דור שלם הייתה עצומה. הספר חינוכו עלי אהבה מביא בפני הקורא פרקים מרכזיים ממשנתו של הרב דרוקמן זצ"ל בנושא החינוך. הרב לא כתב על החינוך, אלא פשוט – היה מחנך. עם זאת, במהלך השנים נאספו חומרים רבים ממשנתו, ובספר זה הובא מבחר מתוכם. בספר חינוכו עלי אהבה שלושה חלקים: שיעורים שאלות ותשובות סיפורים והנהגות רק הצירוף של שלושת חלקי הספר מציג באופן מלא את משנתו החינוכית להלכה ולמעשה, ובפרט מתוך התייחסות לייחודו של הדור שלנו, דור הגאולה, על מעלותיו ואתגריו.
סידרה של ארבעה קישוטים מרהיבים לסוכה סביב דמותו של מו"ר הרב חיים דרוקמן זצ"ל. מודפסים על שמשונית. עמידים בגשם ובשמש בע"ה לשנים. גודל 40*60 ס"מ. טבעות מתכת בפינות לתלייה נוחה בסוכה ובכל מקום.
קישוט מרהיב לסוכה. מודפס על שמשונית. עמיד בגשם ובשמש בע"ה לשנים. גודל 40*60 ס"מ. טבעות מתכת בפינות לתלייה נוחה בסוכה ובכל מקום.
האומנות מרבה לעסוק בתחומים שברגש וביופי, באהבה ובחמלה, ולא פעם מעוררת בבית המדרש סימני שאלה. כיצד נכון להתייחס אליה? היש לאומנות מגע כלשהו עם היהדות, או שמא היא אף מתנגשת בה? עד היכן מגיע חופש האומנות? ובהמשך לכך – מהי משמעות האהבה, שהאומנות עוסקת בה כל כך? ומהי הדרך הראויה לעסוק בה ולבטאה? על שאלות אלו ואחרות ענה הראי"ה קוק זצ"ל במאמרו היסודי, ששובץ כהקדמה לשיר השירים, בקשר לאמירתו הגדולה של רבי עקיבא: "שכל הכתובים קודש, ושיר השירים – קודש קודשים". בספר זה הרב חיים דרוקמן זצ"ל מנגיש, מסביר ומרחיב את דברי הרב קוק וסולל לפנינו דרך הסתכלות מעמיקה על ערכו של שיר השירים, על משמעותה האמיתית של האומנות לסוגיה, ובד בבד מבאר את מהותה האמיתית של האהבה הטבעית והמפגש שלה עם עולם הנפש והאומנות. כהשלמה, בבחינת "תורת חיים", מובאים בסוף הספר כמה פרוטוקולים מנאומי הרב דרוקמן בפני כנסת ישראל בעת ששימש חבר בה, שבהם האיר את הגישה הנכונה לנושא זה, עם השלכה ישירה על ההנהגה והחקיקה הראויות בדורנו בתחומים אלו.