
ספרו השלישי של הרב דוד חמודות.
הספר עוסק במספר סוגיות מרכזיות ממסכתות סוכה קידושין ובבא מציעא.
הספר דן בסוגיות ע”פ הפרשנות המסורתית של הראשונים והאחרונים לתלמוד הבבלי והירושלמי יחד עם מחקרים מדעיים בספרות התלמודית, והשוואה לכתבי יד של המקורות הקדומים.
ספרו השני של הרב דוד חמודות. הספר עוסק במספר סוגיות מרכזיות ממסכתות סנהדרין וברכות. הספר דן בסוגיות ע”פ הפרשנות המסורתית של הראשונים והאחרונים לתלמוד הבבלי והירושלמי יחד עם מחקרים מדעיים בספרות התלמודית, והשוואה לכתבי יד של המקורות הקדומים.
ספרו השלישי של הרב דוד חמודות. הספר עוסק במספר סוגיות מרכזיות ממסכתות סוכה קידושין ובבא מציעא. הספר דן בסוגיות ע”פ הפרשנות המסורתית של הראשונים והאחרונים לתלמוד הבבלי והירושלמי יחד עם מחקרים מדעיים בספרות התלמודית, והשוואה לכתבי יד של המקורות הקדומים.
אלה הם מועדי - העמקה ועיון במהותם של המועדים. הספר נכתב על ידי הרב איתמר בלאוגרונד ראש כולל בערד. הספר מכיל כשלושים דרושים העוסקים במהותם המיוחדת של הזמנים המקודשים - ראש השנה, יום הכיפורים וסוכות. הספר מתבסס על פסוקי התורה מדרשי חז"ל והגמרות, ועל תורתן של גדולי האחרונים, ובהם המהר"ל, השל"ה, ספרי חסידות (בעיקר בני יששכר, ר' צדוק הכהן מלובלין והשפת אמת) והראי"ה קוק זצ"ל. הספר כתוב בצורה בהירה ונעימה, ופותח ללומדים בו שער להבנת עניני המועד בדרך מעמיקה ומחודשת.
שיעורים על פרשיות השבוע מתוך משב רוח יחודי של למדנות ופתיחת שערי התורה לציבור. בספר נידונות סוגיות שלא רבים נחשפים אליהן, בהסברה ברורה והדרגתית, תוך עיון בדברי חז"ל ורבותינו הראשונים והאחרונים, ומתוכם המשך העמקה בהגותם של הראי"ה קוק זצ"ל וגדולי החסידות. הרב שלמה אישון מכהן כרב מזרח העיר רעננה, עומד בראש מכון כת"ר לכלכלה על פי התורה, ומשמש כאב"ד בבי"ד "ארץ חמדה גזית". במשך שנים רבות מעביר שיעורים בפרשיות השבוע, וכן פרסם תשובות הלכתיות ומאמרים רבים, עורך את סדרת הספרים של "כת"ר" ושותף בכתיבת רבים מהם. לעוד מספרי הרב שלמה אישון הנמכרים באתרנו.