
אחד הרגעים הקשים בחיי האדם הוא קבלת הידיעה על פטירת מי מקרוביו. טבעי הוא שבעת כזאת ירגיש האדם מבולבל, ולעיתים אף חסר אונים, ועל אף רצונו העמוק והכן הוא מתקשה לבצע את הנדרש ממנו.
דיני ומנהגי האבלות עוטפים את האבל החל מרגע היוודע הבשורה הקשה ועד הלוייה, דרך ימי "השבעה", "השלושים" וה"שנה", וגם אחר כך בהמשך החיים. הם מנתבים את רוחו למילוי חובתו הרוחנית כלפי אלקים וכלפי הנפטר, כמו גם לחיזוק רוחו שלו ושל בני המשפחה הנותרים.
אף שלמרבה הצער, כמעט כל אדם בשלב כלשהו בחייו יזדקק להלכות אלו, רוב הציבור אינו בקי בהן עד שיווצר בפועל הצורך המעשי לכך - אלא שאז לא תהא שעתו פנויה לשבת ולהתעמק בספרי הלכה ומנהג.
על מורכבות זו בא ספר זה לענות.
כאן ימצא הקורא הלכות והדרכות קצרות וברורות, המציגות בפני האבל בבהירות מה עליו לעשות ומתי. אין צורך ברקע תורני מוקדם כדי להבין ספר זה, אך גם בן-התורה, הבקי בספרות ההלכתית, יוכל להרחיב כאן את ידיעותיו.
מקום נרחב הוקדש בספר לתפילות הנהוגות בבית העלמין ובאזכרות, אשר אף הן חלק בלתי נפרד מדיני האבלות.
ההלכות והתפילות תואמות את המנהגים העיקריים הנהוגים בעדות ישראל השונות.
הספר מעוטר בהסכמות מאת הרבנים הראשיים לישראל, הרה"ג דוד לאו שליט"א והרה"ג יצחק יוסף שליט"א, וכן מאת הגאון הרב אשר וייס שליט"א.
ראה פרק לדוגמא
אחד הרגעים הקשים בחיי האדם הוא קבלת הידיעה על פטירת מי מקרוביו. טבעי הוא שבעת כזאת ירגיש האדם מבולבל, ולעיתים אף חסר אונים, ועל אף רצונו העמוק והכן הוא מתקשה לבצע את הנדרש ממנו. דיני ומנהגי האבלות עוטפים את האבל החל מרגע היוודע הבשורה הקשה ועד הלוייה, דרך ימי "השבעה", "השלושים" וה"שנה", וגם אחר כך בהמשך החיים. הם מנתבים את רוחו למילוי חובתו הרוחנית כלפי אלקים וכלפי הנפטר, כמו גם לחיזוק רוחו שלו ושל בני המשפחה הנותרים. אף שלמרבה הצער, כמעט כל אדם בשלב כלשהו בחייו יזדקק להלכות אלו, רוב הציבור אינו בקי בהן עד שיווצר בפועל הצורך המעשי לכך - אלא שאז לא תהא שעתו פנויה לשבת ולהתעמק בספרי הלכה ומנהג. על מורכבות זו בא ספר זה לענות. כאן ימצא הקורא הלכות והדרכות קצרות וברורות, המציגות בפני האבל בבהירות מה עליו לעשות ומתי. אין צורך ברקע תורני מוקדם כדי להבין ספר זה, אך גם בן-התורה, הבקי בספרות ההלכתית, יוכל להרחיב כאן את ידיעותיו. מקום נרחב הוקדש בספר לתפילות הנהוגות בבית העלמין ובאזכרות, אשר אף הן חלק בלתי נפרד מדיני האבלות. ההלכות והתפילות תואמות את המנהגים העיקריים הנהוגים בעדות ישראל השונות. הספר מעוטר בהסכמות מאת הרבנים הראשיים לישראל, הרה"ג דוד לאו שליט"א והרה"ג יצחק יוסף שליט"א, וכן מאת הגאון הרב אשר וייס שליט"א. **** שימו לב - חוברת זו היא קיצור מספר "נר נשמה השלם". בחוברת זו הובאו רק ההלכות עצמן ללא הערות השוליים וההרחבות שבספר השלם. כמו"כ ויתרנו על חלק מן ההלכות הפחות שכיחות ועל מפתח העניינים. בחלק התפילות הובאו תפילות האשכנזים והספרדים (אך לא התימנים).
אחד הרגעים הקשים בחיי האדם הוא קבלת הידיעה על פטירת מי מקרוביו. טבעי הוא שבעת כזאת ירגיש האדם מבולבל, ולעיתים אף חסר אונים, ועל אף רצונו העמוק והכן הוא מתקשה לבצע את הנדרש ממנו. דיני ומנהגי האבלות עוטפים את האבל החל מרגע היוודע הבשורה הקשה ועד הלוייה, דרך ימי "השבעה", "השלושים" וה"שנה", וגם אחר כך בהמשך החיים. הם מנתבים את רוחו למילוי חובתו הרוחנית כלפי אלקים וכלפי הנפטר, כמו גם לחיזוק רוחו שלו ושל בני המשפחה הנותרים. אף שלמרבה הצער, כמעט כל אדם בשלב כלשהו בחייו יזדקק להלכות אלו, רוב הציבור אינו בקי בהן עד שיווצר בפועל הצורך המעשי לכך - אלא שאז לא תהא שעתו פנויה לשבת ולהתעמק בספרי הלכה ומנהג. על מורכבות זו בא ספר זה לענות. כאן ימצא הקורא הלכות והדרכות קצרות וברורות, המציגות בפני האבל בבהירות מה עליו לעשות ומתי. אין צורך ברקע תורני מוקדם כדי להבין ספר זה, אך גם בן-התורה, הבקי בספרות ההלכתית, יוכל להרחיב כאן את ידיעותיו. מקום נרחב הוקדש בספר לתפילות הנהוגות בבית העלמין ובאזכרות, אשר אף הן חלק בלתי נפרד מדיני האבלות. ההלכות והתפילות תואמות את המנהגים העיקריים הנהוגים בעדות ישראל השונות. הספר מעוטר בהסכמות מאת הרבנים הראשיים לישראל, הרה"ג דוד לאו שליט"א והרה"ג יצחק יוסף שליט"א, וכן מאת הגאון הרב אשר וייס שליט"א.
דינים מנהגים והליכות לבר מצוה הלכות תפילין תפילות ליום בר המצוה כל אלו מבוארים בטעמם ומקורם - לכלל עדות ישראל.
רובנו ככולנו בעד אחדות אך לא במחיר ויתור על ערכים שחשובים לנו. האם אפשר להשיגה בכל זאת? איך מתמודדים עם הפחד והחשש של כל קבוצה מחברתה? מהי עבודת ה' בדור של קיבוץ גלויות, דור של "שבטים ועדות" שונים ולכאורה רחוקים זה מזה? איך ניתן לגשר על הפער שבין עמידה על האמת לבין רדיפת השלום ושנאת המחלוקת? האם נצליח להתאחד לא רק בשעה שעומדים עלינו לכלותנו? זה אפשרי. ספר זה מבקש לפתוח צוהר לנבואת הנביא זכריה: "והאמת והשלום אהבו" ולטעון שבשלוש מילים אלו צפון המפתח לשלב הבא בחיי מדינת ישראל. דרך המועדים והזמנים הסובבים את מעגל השנה מצביע המחבר על עקרונות רבים, שכולם יחד מציבים משנה סדורה, וסוללים דרך לחיבור בין האמת לשלום באופן שיטתי. מחבר הספר, הרב דני סגליס, משמש כראש ישיבת ההסדר בני עקיבא נוף הגליל, בה "האמת והשלום אהבו" היא משנה חינוכית שלמה המעצבת את דרכה של הישיבה.